Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Lige protiv raka grada Drniša.

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Završna konferencija projekta Zaželi - Faza II - "Ruka ljubavi"

Liga protiv raka grada Drniša održala je dana 29.11.2021. g. završnu konferenciju projekta „Ruka ljubavi“.

Projekt se provodio u trajanju 18 mjeseci, vrijednost projekta bila je 650.061,86 kuna u cijelosti financiran iz europskog socijalnog fonda preko Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Šibenik, centar za socijalnu skrb Drniš.

Ostvareno je zapošljavanje 7 žena pripadnica ciljane skupine u trajanju od 12 mjeseci, koje su u kontinuitetu pružale usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama (krajnjim korisnicima) sa područja općina Drniš, Unešić i Promina.

Program Zaželi direktno pridonosi višestrukim ciljevima: zapošljavanju pripadnica ciljanih skupina nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom školom, koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, te ujedno socijalnom uključivanju krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ova operacija ima za cilj uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika operacije, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, posebice onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima.

Na području grada Drniša i okolice postoje osobe koji zbog svog zdravstvenog/fizičkog stanja, ali i zbog nedostatne prometne povezanosti imaju problema pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Također, neke osobe trebaju adekvatniju brigu koja obuhvaća pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni ili čišćenje stambenog prostora.

Projektom "Ruka ljubavi" omogućen je kontinuiran rad pripadnicima ciljane skupine (7 žena) i dan je doprinos smanjenju socijalne isključenosti i poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika.

Uključivanje žena pripadnica ciljanih skupina u projekt doprinosi njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, omogućuje im se stjecanje iskustva, povećanje zapošljivosti i povećava se mogućnost njihova ostanka na tržištu rada ( sve žene su u sklopu projekta završile verificiranu edukaciju za gerontodomaćice).

Provedbom projekta zaposlilo se 7 žena pripadnica ciljane skupine koje su 12 mjeseci kontinuirano brinule i skrbile o ukupno 42 starije i nemoćne osoba s područja općina Drniš, Unešić i Promina.

Projekt je doprinio ublažavanju posljedica njihove dugotrajne nezaposlenosti i riziku od siromaštva, a krajnjim korisnicima povećao razinu kvalitete života.

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).