Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

U Drnišu i Oklaju obilježen Dan narcisa

Liga protiv raka grada Drniša i njezini volonteri održali su uspješnu javnozdravstvenu aktivnost Dan narcisa. Na štandovima u Drnišu i Oklaju volonteri Lige dijelili su građanima donirane cvjetove narcisa i promidžbeni materijal o prevenciji raka dojke. Održali su i info kampanja "Budi aktivan" i Info pult na kojem su naše sugrađane informirali o važnosti vježbanja, odlazaka na preventivne preglede, te brige o vlastitom zdravlju.

Cvijet narcisa postao je simbol nade u borbi protiv raka dojke, jer se iznova budi svakog proljeća.

Cilj nam je podizanje svijesti o važnosti prevencije, koja je najvažniji čimbenik u postizanju boljih rezultata u borbi protiv raka dojke. Zadnjih par godina smrtnost raka dojke je u padu. Žene nas ipak čuju i odazivaju se na preventivne preglede.

Svojim dolaskom na štand Lige potporu je pružio ministar pravosuđa i uprave dr. sc. Ivan Malenica. Članice Lige upoznale su ga s dvadesetogodišnjim aktivnim radom udruge. Također potporu ovoj aktivnosti svojim dolaskom na štand Lige dali su gradonačelnik Drniša mr.sc. Josip Begonja, dogradonačelnik Tomislav Dželalija, te žene zajednice "Katarina Zrinski" grada Drniša.

Cvjetove narcisa donirao je ŽO zajednice žena "Katarina Zrinski" Šibensko-kninske županije. Također su mnoge Drnišanke stigle na štand s buketima narcisa iz svojih vrtova. Brojni Drnišani posjetili su štand Lige i učlanjivanjem podržali ovu javnozdravstvenu aktivnost.

Projekt je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).