Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

"Budi aktivan" i "Dan ružičaste vrpce"

Liga protiv raka grada Drniša provodi projekt "Učini nešto danas, za bolje sutra". Projekt je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Projektna aktivnost "Dan ružičaste vrpce" obilježen je prvu subotu u mjesecu listopadu. Listopad je ujedno i međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. To je i javnozdravstvena kampanja kojom se želi ukazati kako ženama tako i muškarcima na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Također se daje potpora ženama koje se bore s ovom opakom bolesti.

Naše volonterke su dijelile propagandne materijale i upozoravali naše sugrađane na preventivne preglede te kako je potrebno voditi brigu o svom zdravlju. Također su u kampanji "Budi aktivan" poticali naše sugrađane da se priključe terapijskom i preventivnom vježbanju koje se provodi u sklopu projekta i kako kretanje i tjelovježba imaju velike benefite za naše tijelo i zdravlje.

Nastavi čitati

Održana početna konferencija projekta "Učini nešto danas, za bolje sutra"

Liga protiv raka grada Drniša održala je početnu konferenciju projekta "Učini nešto danas, za bolje sutra" za programe Europske snage solidarnosti. Projekt je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije u iznosu 8,028 eura. Vrijeme provedbe je 1.6.2023. do 31.5.2024.godine.

Predstavljene su aktivnosti i ciljevi projekta. Aktivnosti po projektu biti će terapijske preventivne vježbe s fizioterapeutom, te predavanja "Zdrava prehrana " i "Zdrav život" . Predviđena je info kampanja "Budi aktivan" kojom će se informirati šira javnost o projektnim aktivnostima, s ciljem važnosti prevencije malignih bolesti.

Ciljevi su jačanje psihofizičkog zdravlja i podizanje kvalitete života osoba liječenih od karcinoma, te jačanje vlastitih kapaciteta.

U projekt je prvi puta uključena grupa mladih volontera Lige, koji će sudjelovati u upravljačkom i organizacijskom procesu projekta.

Nastavi čitati

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).