Liga protiv raka Grada Drniša, Kralja Zvonimira 10; 095 884 7499; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko i Vi želite pomoći radu Lige obratite nam se preko kontakt podataka koji se nalaze ovdje.

  • Naslovna

Održano predavanje "Zdrava prehrana i zdrava crijevna mikroflora" u sklopu projekta "Učini nešto danas, za bolje sutra"

U organizaciji Lige protiv raka grada Drniša 17.7.2023. godine u Društvenom domu u Drnišu održano je predavanje "Zdrava prehrana i zdrava crijevna mikroflora" koje je pripremila i održala magistra nutricionizma Marija Živković.

Predavanje je početak projektnih aktivnosti po projektu "Učini nešto danas za bolje sutra" koji je u cijelosti financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Predavačica je istaknula važnost optimalne crijevne mikroflore u prevenciji karcinoma. Cjelokupna prehrana uvelike definira naš crijevni mikrobiom, te omjer poželjnih i nepoželjnih bakterija. Iz tog razloga važno je znati u kojim omjerima unositi u organizam vlakna, proteine i masne kiseline.

Kraći osvrt je bio na primjenu posta, koji može pomoći u regulaciji crijevnog mikrobioma i regeneraciji organizma. Važno je u prehrani konzumirati cjelovite žitarice, voće i povrće, nemasno meso i ribu.

Poslije predavanja građani su postavljali pitanja o obrađenoj temi, te se razvila korisna komunikacija. Također su mogli na dijagnostičkoj vagi mjeriti udio mišićne mase, masnog tkiva, procjenu koštane mase i vode u tijelu. Bez obzira na velike vrućine, predavanju je bio prisutan veliki broj građana.

Iskreno i od srca se zahvaljujemo svima koji nesebično i s ljubavlju pomažu rad naše udruge! Vaše novčane priloge možete uplatiti na žiro račun broj: HR6124070001100618185 (OTP banka d.d. Hrvatska).